Това е последователната политика на демократичните страни, които осъждат най-остро агресията на

...
Това е последователната политика на демократичните страни, които осъждат най-остро агресията на
Коментари Харесай

Андерй Ковачев: Осъждането на руската агресия е последователна политика на демократичните страни

Това е последователната политика на демократичните страни, които осъждат най-остро експанзията на Руската федерация и ръководещите в Кремъл против Украйна. това сподели в предаването " Това е България " на Радио " Фокус "  Андрей Ковачев, заместник-председател на групата на ЕНП в Европейския парламент във връзка самодейността за разискване на резолюция за интернационален арбитражен съд за режима на Путин. 

" След като Екологичен потенциал и Съветът на Европа гласоподаваха тези резолюции за оповестяване на режима на Путин за спонсор на тероризма, идната стъпка е да се търси метод за международното право за образуване на подобен арбитражен съд ", сподели Ковачев. Необходима е правна материя, би трябвало и решение на Съвета за сигурност, защото Русия има право на несъгласие в Съвета като негов член, разясни той.

Затова и експертите мислят коя е най-правилната опция и по какъв начин да бъде потърсен отговор на тези, които са предизвикали войната и големите жертви и разрушена инфраструктура.

Все още надалеч в бъдещето е къде тъкмо ще бъде позициониран този арбитражен съд. " Разбира се, че трибуналът в Хага би трябвало е опция, само че той трябва да получи мандат ", сподели още Андрей Ковачев. През следващата седмица ще бъде направена първата интернационално приета стъпка в тази посока.

" Ние в Екологичен потенциал желаеме да си свършим работата, след това трябва и други правителства и в Генералната асамблея на ООН да се дискутира и да се реши по какъв начин ще се действа ", изясни още Андрей Ковачев.

Той разяснява и още ездна тематика за националния празник на България, като сподели, че това е доста значим спор, който трябва да се организира в България.

" Националният празник трябва да ни сплотява. Това е наложително изискване, по дълбоко патриотичен начин да сме горди, че сме българи, че сме постигнали сами свободата си и тя не ни е дадена даром, че сме си я извоювали и сме си я платили с живота на нашите предци, датата на националния ни празник не би трябвало да ни разделя ", разяснява още Андрей Ковачев.

Цона СЪБЧЕВА
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР